Geen categorie

Wat kun je het beste eten tijdens een hittegolf?

Een hittegolf in Nederland deze zomer. Je zou het uniek kunnen noemen. Heerlijk om aan het strand of zwembad te liggen, maar dit weer maakt je soms wel loom. Vaak heb je ook minder trek op deze dagen. Een bord vol met boerenkool is niet bepaald iets waar veel mensen behoefte aan hebben op een warme zomerdag.

Wat is wél lekker en goed om te eten tijdens warm weer?

Salades

Salades zijn vaak koud, fris, gezond en lekker. Met warm weer hebben veel mensen minder trek. Daarom is het belangrijk dat alles wat je eet wel de juiste voedingsstoffen bevat. Een dosis groente kun je altijd goed gebruiken.Gazpacho

Deze Spaanse koude tomatensoep bevat veel groentes. Bovendien is het lekker fris. De basis is tomaat, maar je kunt variëren met verschillende groentes. Vocht, vitaminen en verfrissing in een kopje. Die Spanjaarden weten wel wat ze moeten eten voor de siesta!
Fruit

Fruit is erg geschikt als zoete snack op warme zomerdagen. Zo’n watermeloen is bijvoorbeeld goed om vocht aan te vullen, maar ook zout. Ook deze vruchten houden je vocht- en zoutgehalte op peil: mango’s, bananen, aardbeien, frambozen, granaatappel, druiven en bessen. Racen naar de (super)markt!

AdobeStock_40949759


Welk eten kun je beter vermijden met warm weer?

Pittig eten op warme dagen doet de hartslag stijgen. Het lichaam moet dan hard werken. De lichaamstemperatuur stijgt en daalt daarna weer door te transpireren. Veel vetrijk eten is ook niet handig tijdens een hittegolf. Dit valt zwaar op de maag, en dat wil je juist niet. Pas ook op met vleeswaren, want in de warmte kunnen deze snel bederven. | www.citaxpersonenvervoer.nl