Geen categorie

Tips voor veilig autorijden in de winterHoe rijd je in de donkere dagen veilig en zorg je dat je goed zicht hebt? We geven je een aantal tips.

1. Er rijdt vrijwel altijd een andere auto in de verte voor je. Gebruik dit als referentiepunt om te kunnen zien hoe de weg loopt.

2. Rijdt er een auto achter je die vergeten is zijn groot licht te dimmen? Kantel dan je spiegel naar beneden op de anti-verblindingsstand. 

3. Let niet op de lampen van je tegenligger. Focus je op je eigen weghelft om te voorkomen dat je door de lichten van je tegenligger verblind wordt. 

4. Bij een afrit is in het donker niet altijd duidelijk hoe de weg verder loopt. Hou daar rekening mee en rij niet te hard. 

5. Gebruik de markeringen en reflectoren op de weg om op je baan te blijven. Ook verkeersborden zijn goede referentiepunten.

6. Gebruik groot licht als het kan. Volgens de wet is het gebruik van groot licht toegestaan tussen zonsondergang en zonsopgang, zolang je het overige verkeer niet hindert. 

7. De koplampen van je auto zijn in hoogte verstelbaar. Hoe zwaarder de auto beladen is, hoe hoger de koplampen gericht staan. Hou rekening met je medeweggebruikers en stel ze bij als dat nodig is. 

8. Zorg voor goed zicht en schone ruiten, dan rijdt u veiliger en comfortabeler. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlachtwww.citaxpersonenvervoer.nl