Geen categorie

Oud-Hollands verruild

Veel daglicht, ruime zaak met veel goud, geel en groen, kleurrijke schildering op de muur, een roze loungebank van velours. Uit de boxen klinkt Héctor Lavoe, de salsalegende uit Puerto Rico. Van het oud-Hollandse café dat de Poort van Hees decennialang was, is bijna niks meer te herkennen.

Pacho is een mannennaam in Columbia. Het klinkt lekker en het heeft iets Zuid-Amerikaans

Het pand aan de rand van het Kronenburgerpark met een jarenlange geschiedenis is omgetoverd in een Latin American Foodbar. Pacho, zo heet de nieuwe zaak van Piet Noordam (26) en Mariam Malwand (28). Een bar waar je terecht kunt voor koffie, borrel en cocktail. En voor hapjes, maar ook voor een maaltijd die je deelt met anderen. Het is de tweede zaak van de jonge ondernemers, naast Grano in Plasmolen.

,,Pacho is een mannennaam in Columbia. Het klinkt lekker en het heeft iets Zuid-Amerikaans,” zegt het ondernemende stel. Hun hondje hebben ze ook Pacho genoemd.

Ze wilden niet de zoveelste lunchzaak in Nijmegen beginnen. ,,Dan sluit je achteraan in de rij.”

Quesadilla

Bovendien houden Noordam en Malwand van de Zuid-Amerikaanse cultuur: mensen die gezellig samenkomen aan een tafel vol gerechten met uitgesproken smaken. Bij Pacho kun je terecht voor een verse jus, kopje koffie en een quesadilla; er is een leestafel met de Linda en Marie Claire. Maar je kunt hier ook binnenlopen voor een biertje en een snelle taco. En dan is er nog de uitgebreide dinerkaart.

Heel lang hebben ze er geklust, langer dan verwacht. De verbouwing was ingrijpend, maar iets van de Poort van Hees hebben ze behouden. Zoals de glas-in-loodramen met de bloemenmandjes die tevoorschijn kwamen. De houten raamsponningen hebben ze hersteld.

Voor de oude klant van de Poort van Hees die binnenloopt, is het wennen. Anderen zijn blij dat er iets anders zit, merken de twee. Jonge mensen die hier een cocktail drinken voordat ze op stap gaan. Of om tien uur ’s avonds iets willen eten. Want dat kan hier.

Mariam Malwand en Piet Noordam.
                                                                  www.citaxpersonenvervoer.nl